A Kaposvári Járási Ügyészség a nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt indult bűnügyben gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a bűnügyi őrizetbe vett, büntetett előéletű 27 éves férfit, aki a hétvégén megrendezett csökölyi falunapon viselkedett megbotránkoztatóan.

A vádlott a hétvégén barátaival italozott a helyi általános iskola udvarán tartott rendezvényen, ahol szóváltásba kerültek egy férfival. A hangoskodás során a vádlotti társaság verekedésre hívta ki a férfit, de ő ebben nem akart részt venni és miután kapott a fülére egy ütést, menekülőre fogta.

Az ittas terhelt azonban a távozó férfi után iramodott, akit az iskola bejáratánál ért utol, ott többször feje felé ütött, amely ütéseket a megtámadott férfinak sikerült alkarjával kivédenie.

null

A balhénak a rendezvényt biztosító rendőrök vetettek véget, mivel lefogták és megbilincselték a garázda elkövetőt. Az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Kaposvári Járásbíróság a korábban már garázdaság miatt pénzbüntetésre ítélt vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

Címkék: balhé, falunap, csököly, kék hírek