A Somogy Megyei Főügyészség az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indított bűnügyben indítványozta annak a 40 éves férfinak a letartóztatását, aki volt élettársa jelenlegi partnerét bántalmazta úgy, hogy újra kellett éleszteni.

A felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló gyanúsított 2021 július 13-án vendégként tartózkodott korábbi élettársánál Balatonkeresztúron, amikor munka után az asszony jelenlegi élettársa is csatlakozott hozzájuk.

A társaság italozott és beszélgetett, azonban a késő esti órákban az ittas terhelt erőszakosan viselkedett volt élettársával szemben, amit a sértett szóvá tett. A férfi ettől még indulatosabbá vált és a sértettet többször ököllel arcul ütötte, majd a földre eső férfit nagy erővel fejbe rúgta, aki a rúgás miatt elvesztette eszméletét.

Az elkövető a bántalmazást követően elmenekült, a sértetthez az asszony hívta ki a mentőket.

A férfit röviddel az elkövetés után a marcali rendőrök elfogták, majd a nyomozó hatóság bűnügyi őrizetbe vette és kezdeményezte letartóztatását.

A főügyészség indítványával egyezően a Kaposvári Járásbíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélyére, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel.

Címkék: életveszély, ital, megver, élettárs, kék hírek