A Siófoki Járási Ügyészség szabálysértési értékre, hamis kulcs használatával bemenve elkövetett lopás vétsége indult bűnügyben gyorsított eljárásban, az elkövetést követő 2 napon belül állította bíróság elé azt az őrizetbe vett 18 éves lányt, aki munkatársától lopott szállásukon.

A fiatal nő - akivel szemben vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt a bíróság már többször ítélkezett - a múlt hónapban szabadult 3 év javítóintézeti neveléséből és Siófokon vállalt szezonális munkát konyhai kisegítőként.

A vádlott többekkel lakott a munkáltató által bérelt szálláson, ahol mindenkinek külön, kulccsal zárható szobája volt.

A nő pár nap munka után úgy döntött, hogy azzal felhagyva hazamegy, pakolás közben azonban a szobájához tartozó kulcsot belepróbálta a sértett által használt szoba ajtajának zárjába, ami nyitotta azt is. Ezt kihasználva a vádlott a szobába lépve a sértett bőröndjében kutatni kezdett és onnan magához vett összesen 29.000 forint értékű ruhaneműt.

A sértett munkavégzése közben - röviddel a lopás után - kis időre visszatért szobájába és egyből felfedezte ruhái eltűnését, ami kapcsán a terheltet is megkérdezte, aki először tagadta, hogy köze lenne a lopáshoz, aztán mégis visszaadta a sértett értékeit.

A Siófoki Járásbíróság a vádlottat jogerősen 280 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

(A felhasznált fényképeket a siófoki rendőrök a szemle során készítették.)

Címkék: munkatárs, álkulcs, javítóintézet, lop, tolvaj, kék hírek