A Fonyódi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 28 éves férfit, aki barátnője munkahelyére ment és megbotránkoztatóan viselkedett a sértettel, továbbá durva módon bántalmazta - írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

A vád szerint a vádlott június végén a késő esti órákban otthonában barátaival szeszes italt fogyasztott, majd kocsiba ültek és felkeresték a férfi barátnőjét, aki egy balatonlellei benzinkúton dolgozott éjszakai műszakban.

Az ittas állapotban lévő vádlott a lányt becsmérelte, a benzinkút üzletében kötekedett vele, majd a sértett autójának motorház tetejére lépett, amelyet így megrongált. Aztán a lányt többször felhívta telefonon és megfenyegette, ha magától nem megy ki hozzá, akkor kirángatja.

A sértett végül kiment, azonban a férfival nem tudott kommunikálni, mert a vádlott kiabált vele, több alkalommal arcon ütötte, leköpte, combon rúgta és hasba vágta. Amikor a lány az autóját megkerülve el akart távolodni az agresszív terhelttől, utána ment, hajánál megragadva a földre rántotta, ismét megrúgta és újra a hajába kapaszkodva húzni kezdte. 

A sértettnek kis idő múlva sikerült felállnia, ekkor futva az üzlet felé menekült, de a vádlott az ajtóban utol érte. A férfi a bejáratnál már nem tudta bántalmazni a lányt, mert egyik munkatársa közbe avatkozott.

A terhelt bántalmazása következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Fonyódi Járásbíróság az ügyészségi indítvánnyal egyezően az elkövetést követő 72 órán belül – jogerősen - felfüggesztett fogház büntetésre ítélte az őrizetben lévő vádlottat.

Címkék: barátnő, munkahely, bántalmazás, Fonyód, kék hírek