A Siófoki Járási Ügyészség egy felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indított bűnügyben indítványozta annak a pest megyei férfinak a letartóztatását, aki a siófoki vasútállomáson randalírozott a hétvégén.

Az idegenforgalmi szezon kezdete óta több garázda elkövetőt is őrizetbe vettek a somogy megyében szolgálatot ellátó rendőrök, köztük azt a 27 éves büntetett előéletű férfit, aki 2021. július 10-én a hajnali órákban a siófoki MÁV pályaudvaron lévő egyik peronnál hangoskodott, miközben a kezében lévő üveg sörös korsót szándékosan a betonra hajította.

A terhelt a korsó széttörése után az állomás bisztrójához ment, ahol az egyik asztalnál ülő társaságot kezdte inzultálni úgy, hogy a pólóját levette, az asztalra dobta és felszólította a vendéglátóhely vendégeit, hogy verekedjenek vele.

Ezt követően a férfi egy várakozó szerelvénybe szállt, kést vett elő, majd azzal a levegőbe suhintva kijelentette, hogy aki felszáll a vonatra, azt megszúrja.

A gyanúsítottal szemben előállítását követően alkalmazott gyorsteszt kábítószer fogyasztását igazolta.

Az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a - egy korábbi garázdaság miatt felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álló - terhelt letartóztatását a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt.

(A felhasznált képeket a siófoki rendőrök az adatgyűjtés során készítették.)

Címkék: söröskorsó, felfüggesztett, fenyeget, garázda, vasútállomás, letartóztat, kés, kék hírek