A Somogy Megyei Főügyészség vádiratával egyezően hozott a Kaposvári Törvényszék ítéletet egy 31 éves holland állampolgárral szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult bűnügyben

A vádban foglaltak szerint a férfi 2019 augusztusában egy balatoni zenei fesztiválon vett részt, ahol többféle kábítószer-hatóanyagú szert értékesített, miközben fogyasztott is az áruból.

A vádlottnál nagy mennyiségben találtak a rendőrök ömlesztett és kiporciózott porokat, tablettákat, bélyegeket, amelyek kannabiszt, amfetamint, ketamint, LSD-t és MDMA-t tartalmaztak. A férfinál továbbá a kereskedéshez szükséges eszközök - mérleg, üres simítózáras tasakok -, valamint a kábítószer eladásából származó több, mint másfél millió forintnak megfelelő készpénz is volt.

Az ügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő kereskedőre fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint kiutasítást indítványozott.

A bíróság vádlottat - az ügyészségi indítvánnyal egyezően - 10 év fegyház büntetésre ítélte és 10 évre kiutasította az országból.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, azonban a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, ezért a döntés nem jogerős.

Címkék: holland, díler, drog, fesztivál, ítélet, Balaton, kábítószer, kék hírek