A Siófoki Járási Ügyészség gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és szexuális visszaélés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ellenszolgáltatásért létesített szexuális kapcsolatot egy 13 éves lánnyal.

A hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt büntetett előéletű 52 éves férfi 2020 nyarán több kiskorúval is megismerkedett, akiket ezt követően a siófoki lakásában gyakran vendégül látott. Az egyik alkalommal a vádlott felajánlotta a sértettnek, hogy amennyiben vele szexuális kapcsolatot létesít, úgy ezt követően a lakásában más személyeket is felvihet.

A megállapodásuknak megfelelően a férfi ezután - annak tudatában, hogy a sértett a tizennegyedik életévét ekkor még nem töltötte be - több alkalommal is közösült a fiatal lánnyal, aki cserébe később a vádlott lakásán más személlyel is végezhetett szexuális cselekményeket.

A sértett végül 2020 szeptemberében feljelentést tett a férfi ellen, a siófoki nyomozók pedig rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőt, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő, különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben 12 év börtönbüntetés kiszabását indítványozta abban az esetben, ha a vádlott a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Ezen túlmenően az ügyészség arra is indítványt tett, hogy bíróság a vádlottat végleges hatállyal tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Címkék: kiskorú, gyermekprostitúció, szexuális visszaélés, büntetett, visszaeső, kék hírek