A Marcali Járási Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű 33 éves férfival szemben, aki a volt élettársával való veszekedésekor dühében összetörte a nőnek kiutalt önkormányzati lakás tartozékait.

A vádban foglaltak szerint a vádlott 2020 novemberében nap közben többször összeveszett volt hozzátartozójával, akit késő délután elfuvarozott ahhoz a Marcaliban lévő önkormányzati lakáshoz, amibe a nő - felújítást követően - be kívánt költözni.

A férfi és az asszony között a kocsiban ismét szóváltás alakult ki, amely során a férfi olyan indulatos lett, hogy az ingatlanhoz érkezésük után az autóból kiszállva egyből törni-zúzni kezdett. A dühös vádlott először a lakás egyik ablakát dobta be téglával, aztán kiszakította a bejárati ajtót a helyéből, majd a lakásban még egy ajtót és a WC csészét is összetörte.

A vádlott cselekményével közel 150 ezer forint kárt okozott, ami nem térült meg. Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a többszörös visszaeső férfival szemben elzárás büntetés kiszabását indítványozta.

(A felhasznált képeket a marcali rendőrök az adatgyűjtés során készítették.)

 

Címkék: szétver, rongál, élettárs, lakás, kék hírek