A rendőrök egy összehangolt akcióban fogtak el három férfit 2020. augusztus 2-án Siófokon. Személyautójuk átvizsgálásakor több mint száz gramm - vélhetően - amfetamin és kokain származékot találtak. A rajtaütést követő házkutatásokon a nyomozók további kábítószergyanús anyagokat, és a csomagoláshoz, értékesítéshez, fogyasztáshoz használt eszközöket foglaltak le.

Az őrizetbe vételüket követően mindvégig letartóztatásban lévő 27 éves szentlászlói, 23 éves kaposvári, és 19 éves szigetvári lakos mellett a begyűjtött információk egy 26 éves barcsi nőhöz is elvezették a nyomozókat. Mind a négy feltételezett elkövetőt kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A bűncselekmény elkövetésével megszerzett vagyon elkobzása érdekében az egyenruhások két személyautót, műszaki cikkeket, és több mint 500 ezer forintnyi készpénzt foglaltak le.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és az eljárás során keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Somogy Megyei Főügyészség részére.

Címkék: házkutatás, kábítószer, nyomozás, letartóztat, drog, kék hírek