Vasárnapra valamennyi dunántúli megyéből, Pest megyéből és a fővárosból is érkezett segítség a Somogy megyei kisvárosban keletkezett épületkárok felszámolására.


Fotó: SMKI, Budapesti MentőszervezetFotó: SMKI, Budapesti MentőszervezetFotó: SMKI, Budapesti MentőszervezetFotó: SMKI, Budapesti MentőszervezetFotó: SMKI, Budapesti MentőszervezetFotó: SMKI, Budapesti MentőszervezetFotó: SMKI, Budapesti MentőszervezetFotó: SMKI, Budapesti MentőszervezetFotó: SMKI, Budapesti MentőszervezetFotó: SMKI, Budapesti Mentőszervezet
Fotó: SMKI, Budapesti Mentőszervezet
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Már a kora reggeli órákban gyülekeztek a bevetésre kész egységek az önkormányzat épületénél, ahol a helyi operatív törzs a tegnapi felmérés alapján pontos címre irányította a beavatkozó erőket. Közel hetven szervezet, mintegy 350 fővel dolgozik az elsődleges károk elhárításán. A hivatásos és önkéntes tűzoltók, valamint önkéntes mentőszervezetek házról házra járják a település utcáit, eltávolítják a jég által megrongált pala- és cserépfedést, majd ideiglenes fóliázással védik a lakóházakat a beázás ellen.

A katasztrófavédelem által irányított egységeken kívül példaértékű civil összefogás tapasztalható a lakosság részéről, a jégesőben megsérült ingatlanok közel felénél saját erőből oldják meg a károk elhárítását.

Sokan tettek felajánlást a közösségi médiában is. Fölösleges, de használható cserepeket és palákat ajánlottak fel sokan ingyenesen, hogy ezzel is segíthessenek a károsultaknak. Mutatunk egy bejegyzést a sok közül:

Címkék: mentőszervezet, Kadarkút, összefogás, kék hírek