A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a letartóztatásban lévő román állampolgárságú férfit, aki úgy leckéztette meg a szintén román állampolgár kamionsofőrt, hogy járműszerelvényével a leállósávba szorította a sértett által vezetett járművet.

Az alábbi videófelvételt a sértett készítette:

A vád lényege szerint a 45 éves vádlott 2021 májusában Budapest felé közlekedett az M7-es autópályán kamionjával, mögötte haladt egy hasonló járműszerelvénnyel a sértett, aki megelőzte a vádlott járművét.

A két sofőr ezt követően az általuk használt közös rádiócsatornán szóváltásba kerültek egymással a sértett előzése miatt, ezért a vádlott elhatározta, hogy megleckézteti honfitársát.

Kis idő elteltével a terhelt is előzésbe kezdett és szabálytalanul áttért a belső forgalmi sávba, majd a sértetti járművet elhagyva hirtelen jobbra kormányozta járműszerelvényét és a sértett elé vágott. A vádlott veszélyes manővere miatt a sértett férfi hirtelen fékezésre és az ütközés elkerülése érdekében a leálló sávba kormányzásra kényszerült.

A Kaposvári Járásbíróság ítéletében 1 év 4 hónap börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, valamint 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A bíróság döntése azonban nem jogerős, az ügyészség súlyosítás végett jelentett be fellebbezést. 

Címkék: sofőr, bosszú, román, autópálya, kamion, kék hírek