A rendelkezésre álló adatok szerint kedden Balatonföldvár belterületén egy személygépkocsival közlekedő sofőr anyagi káros balesetet okozott, majd adatainak hátra hagyása nélkül elhagyta a helyszínt. A körzeti megbízottak intézkedés alá vonták az 54 éves szántódi férfit, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért az egyenruhások előállították, és ellene járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Címkék: balatonföldvár, alkohol, sofőr, kék hírek