A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot azzal a 24 éves férfival szemben, aki egy motoros fűkaszával okozott több hét alatt gyógyuló sérüléseket falubelijének.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott 2020 szeptemberében egy Marcalihoz közeli településen, otthonától nem messze egy magas fűvel, cserjével benőtt területet kaszált a pengés vágókéssel felszerelt - ezáltal komoly, akár életveszélyes sérülés okozására is alkalmas - lengőkaros fűkaszájával, amikor összetalálkozott az arra gyalogló sértettel.

A sértett megállt a vádlott közelében és kérdőre vonta a férfit, mivel korábban indulatosan beszélt a sértett családtagjaival.

A férfi a sértett számon kérésére nem felelt, hanem amikor a sértett hátat fordított neki, felpörgette a motoros fűkasza fordulatszámát, majd a munkagépet felemelve, és a vágóélt sértett feje irányába tartva megindult haragosa felé.

A sértett észlelve a vádlott által felé irányított munkagépet, és védekezésképp kezeit feje elé emelte, így a támadó mindkét kezét és mellkasának bal oldalát vágta meg a munkagéppel.

Az erős vérzéssel és többszörös töréssel járó sértetti sérülések 8-10 hét alatt gyógyultak, az életveszélyes állapot elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a férfival szemben.

(Egy fiatalember pengés fűkaszával támadta meg falubeli ismerősét.)

Címkék: penge, fűkasza, életveszély, sérül, kék hírek