A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, nemesfémre elkövetett lopás bűntette és csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat azzal a három vendégmunkás férfival szemben, akik közül ketten Siófokon egy üres, állandó őrzés nélküli üdülőből bontottak ki számos csaptelepet, illetve valamennyien egy nyaralóba is beköltöztek, mert nem tetszett nekik a munkaadó által felkínált szállás.

A vádban foglaltak szerint I. és II. rendű vádlottak 2019 őszén munkavállalási céllal érkeztek Siófokra, ahol egy építkezésen kezdtek el dolgozni. Munkájuk során felfigyeltek egy használaton kívüli üdülő objektumra és elhatározták, hogy onnan későbbi értékesítés céljából színesfémet fognak lopni.

A férfiak 2019 októberétől december elejéig többször visszajártak az általuk feltört üdülőbe, ahonnan összesen közel 400 ezer forint értékben 104 darab mosdó sarokszelepet és 109 darab csaptelepet szereltek ki, miközben fél millió forint összegű rongálási kárt okoztak.

A három vádlott 2020 januárjában is Siófokon dolgozott, ahol épületet kellett bontaniuk, azonban a munkáltató csak egy fűtetlen szállást tudott biztosítani az ingatlan bontással nem érintett részén. A férfiaknak ez azonban nem felelt meg, ezért engedély nélkül a közelben lévő két nyaralóba is bementek, hogy jobb körülmények között tudjanak megszállni.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában - büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban - felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vádlottakkal szemben.

 (A felhasznált fényképeket a siófoki rendőrök a szemlék során készítették.)

Címkék: szerelvény, vendégmunkás, nyaraló, üdülő, fém, Siófok, lop, tolvaj, kék hírek