A Kaposvári Járási Ügyészség vádiratával egyezően hozott a Kaposvári Járásbíróság ítéletet azzal a 20 éves férfival és 35 éves társával szemben, akik késsel raboltak ki egy dohányboltot Kaposváron.

A vád lényege szerint a két vádlott megbeszélte, hogy egy dohánybolt kirablása útján fognak pénzhez jutni. Az idősebb vádlott ezután egy környéken tartózkodó férfitől kölcsön kért egy kést, amivel a fiatalabb férfi bement a kiszemelt dohányboltba, ahol a kést az eladóra szegezve felszólította a bevétel átadására. A sértett először vonakodott teljesíteni a vádlott utasítását, de amikor az elkövető egyre erőszakosabban, a sértett megölésével fenyegetőzve követelte a pénzt, átadta a kassza tartalmát, így a vádlott 120.000 forint körüli összeget zsákmányolt.

A rablás után a fiatalabb vádlott hiába várta társát a megbeszélt helyen, mivel a sértett bejelentése alapján a férfit a kaposvári nyomozók a bűncselekmény elkövetésétől számítva 10 percen belül elfogták. A fiatalabb terhelt azonban nem is várt sokáig, hanem a rabolt pénzből ruhaneműt ment vásárolni magának, de néhány órán belül a biztonsági kamera felvételeinek köszönhetően őt is őrizetbe vették.

A bíróság a fiatalabb I. rendű vádlottat 5 év börtönbüntetésre, míg erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő társát 10 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Az ítéletet az ügyészség II. rendű vádlott vonatkozásában tudomásul vette, azonban I. rendű vádlottra nézve súlyosítás végett jelentett be fellebbezést.

Címkék: dohánybolt, ítélet, kaposvár, kék hírek