A Marcali Járási Ügyészség kisebb értékre, magán- és közokiratok, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközök egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki két héttel a szakításukat követően besurrant a korábbi élettársa házába, hogy ellopja a pénztárcáját és mobiltelefonját.

A 63 éves nő 2021 február elején, kapcsolatuk megszakadását követően költözött el az élettársa balatonszentgyörgyi házából, azonban a haragos elválás miatt nem sokkal később azzal a céllal tért vissza, hogy bosszúságot okozzon a volt párjának. Mivel kellő helyismerettel rendelkezett, a vádlott a kerítésen átmászva az udvarról körülbelül egy órán át észrevétlenül figyelte az ekkor is a házban tartózkodó sértettet, majd egy sétabottal elfordította a házra felszerelt biztonsági kamerát.

Amikor a sértett felment az emeletre, a nő a nyitott ajtón keresztül beosont a házba, ahonnan egy igazolványokat és bankkártyákat tartalmazó pénztárcát, valamint egy mobiltelefont vitt magával összesen 277.500 forint értékben. A jogtalanul eltulajdonított értékeket a vádlott azonban nem sokáig tartotta magánál, azokat egy közeli strandon a Balatonba dobta.

Az eseményeket a szomszéd házra felszerelt biztonsági kamera rögzítette, a felvételek alapján a marcali nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőt, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

 

A Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel pénzbüntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a vádlottal szemben.

Címkék: mobil, bosszú, bankkártya, élettárs, pénztárca, kamera, kék hírek