A Marcali Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a 26 éves férfival szemben, aki lakóhelyén szórakozásból több villanyelosztó dobozra rácsapott fejszéjével, ami miatt rövid időre szünetelt az áramszolgáltatás.

A beszámítási képességében közepes fokban korlátozott vádlott 2020 októberében fát akart hasogatni egy Marcalihoz közel elő községben, azonban életlennek találta fejszéjét, ezért felkereste ismerősét, hogy élezze meg.

Az ismerős - eszköz hiányában - nem tudott segíteni a férfinak, aki így tovább indult egy másik falubelijéhez. A vádlott út közben szándékosan ráütött a fejszével az utcán lévő, betonoszlopra szerelt villanyelosztó dobozra, ami behorpadt és az ütés erejétől a benne lévő kapcsoló lekapcsolt, ezáltal az áramellátás 12 fogyasztónál megszűnt.

null

A terheltet másik ismerőse azzal küldte haza, hogy majd másnap menjen vissza, amit a férfi tudomásul vett és otthona felé vette az irányt. A vádlott ez alkalommal is rácsapott a fejszével egy villanyelosztó dobozra, ami miatt 17 újabb fogyasztónál szűnt meg az áramszolgáltatás.

A férfi végül otthona előtt próbálta meg a betonon húzva megélezni fejszéjét, amivel édesanyja felszólítására hagyott fel. A vádlott az elosztó dobozok megrongálásával összesen 112.000 forint kárt okozott. Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott a férfival szemben.

Címkék: villanyelosztó, fejsze, rongálás, kék hírek