A Marcali Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot azzal a 24 éves férfival szemben, aki Marcaliban úgy vezette le indulatát, hogy megrongálta a buszmegállót.

A vád lényege szerint a más ügyben már büntetőeljárás hatálya alatt álló, beszámítási képességében súlyos fokban korlátozott vádlott 2020 októberében a hajnali órákban esős, hűvös időben az otthona közelében lévő buszmegállóban várt a buszra, azonban az időjárás miatt ideges lett.

A bosszús férfi ekkor a buszmegálló egyik ablakát megrúgta, majd a közeli virágágyásból egy 18,7 kg súlyú terméskövet vett magához. A vádlott a követ két kézzel feje fölé emelte és azt kétszer nekidobta a buszmegálló másik ablakának, ahol az üveg kitörött.

A férfi ezzel nem elégedett meg, a követ a korábban megrúgott ablakhoz is hozzávágta, itt azonban az üveg nem törött ki, csak berepedt.

A vádlott a rongálást akkor fejezte be, amikor egy járókelő rászólt. A férfi az ablaküvegek megrongálásával 50.890 forint kárt okozott, amely nem térült meg.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben pénzbüntetésre tett indítványt.

Címkék: kitör, buszmegálló, rúg, ablak, Marcali, rongál, kék hírek