Tizenhárom alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hétvégén és ebből mindössze egy bizonyult téves jelzésnek. Az elmúlt három nap minden egyes napjára jutott egy kéménytűz is. Összesen nyolc tűzesetnél és négy műszaki mentésnél volt szükség az egységek beavatkozására.

Pénteken Siójuton, egy családi ház kéményében kapott lángra a lerakódott korom és kátrány. A siófoki hivatásos tűzoltók egy porral oltóval és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet, majd kéményseprőt is hívtak a helyszínre. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a fűtést a lakók egyéb módon továbbra is meg tudták oldani.

Szombaton a barcsi hivatásos tűzoltók segítettek a mentőszolgálat munkatársainak felhozni egy sérültet a pincéből, aki leesett és súlyos sérüléseket szenvedett.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A kaposvári hivatásos tűzoltókat is kéménytűzhöz riasztották, szombaton Hetesre a József Attila utcába. Az egység eltávolította az éghető anyagot a tüzelő-fűtő berendezésből, majd kitisztította a kéményt.

Vasárnap délután kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül harminc négyzetméter alapterületű melléképület Segesden, a Vörösmarty utcában. A nagyatádi hivatásos, a böhönyei önkormányzati és a segesdi önkéntes tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg a lángokat, amelyek a lakóházat nem érintették. Az egységek az utómunkálatok során átvizsgálták az egész épületet, ám további izzó gócokat már nem találtak.

Csaknem húsz négyzetméteren égett a kerti zöldhulladék vasárnap, Fonyódon. A helyi önkéntes és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók oltották el a tüzet.

Hajmáson, egy családi ház kéményében izzott be a korom vasárnap este. A veszélyt a kaposvári hivatásos tűzoltók szüntették meg.

 

Címkék: szabadtéri tűz, lakástűz, katasztrófavédő, riasztás, tűzoltó, hétvége, Somogy, baleset, kék hírek