Huszonkét alkalommal riasztották a tűzoltókat az elmúlt napokban, ebből egy esetben téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba. Összességében tizennégy tűznél és hét műszaki mentésnél volt szükség tűzoltói beavatkozásra.

Pénteken egy melléképület tetőszerkezete és a benne tárolt anyagok égtek Belegen, a Petőfi Sándor utcában. A tűzhöz a nagyatádi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat.

Beizzott a lerakódott korom Kadarkúton, a Fő utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók eltávolították az éghető anyagot a kazánból, majd az izzó kormot a kéményből, majd kéményseprőt hívtak a helyszínre.

A barcsi és a nagyatádi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral oltották el Bolhón a Bajcsy-Zsilinszky utcában felcsapó lángokat péntek este, ahol teljes terjedelmében égett egy körülbelül százhúsz négyzetméteres családi ház. Az utómunkálatok során az épületet hőkamerával is átvizsgálták az egységek, izzó, parázsló gócok után kutatva. A tűzesetben a ház lakhatatlanná vált, az ott élő négy felnőtt és egy gyermek ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Szombaton, egy hektáron égett a száraz aljnövényzet és nádas Szegerdő külterületén. A tűz veszélyeztette a terület felett húzódó magasfeszültségű vezetéket is. A marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángok továbbterjedését és oltották el a tüzet.

Kigyulladt egy melléképület tetőszerkezete szombat délután Lengyeltótiban, az Arany János utcában. Az ingatlanban tárolt tűzifa is lángra kapott. A marcali hivatásos tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be és oltották el a tüzet.

Hetesen is kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete három négyzetméteren, szombaton. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos áramtalanította az épületet, majd elkezdte a tüzet oltani. Az egységek végül két vízsugárral fékezték meg a lángokat, az érintett tetőrészt is megbontották, majd hőkamerával átvizsgálták az egész padlásteret.

Kutyát ütött el egy személyautó szombat este Berzencén. Az ütközés következtében a négylábú beszorult a kocsi lökhárítójába. A csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal kiszabadították a kutyát, majd felvették a kapcsolatot egy állatorvossal. A kutyát később egy menhelyre szállították.

Vasárnapra virradóan árokba hajtott, majd felborult egy autó Somogyvár külterületén. A marcali hivatásos tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították, majd levontatták az úttestről az összetört kocsit. A járműben csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

Kétszáz négyzetméteren összehordott szemét égett vasárnap, Siófokon a Rét utcában. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.


Fotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTPFotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTP
Fotó: Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Kaposvár HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: tűzoltóság, katasztrófavédelem, hétvége, kék hírek