A Kaposvári Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés és cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ittasan ütközött a szembejövő autóval, de megállás nélkül továbbhajtott.

A 77 éves férfi 2020 októberében Balatonfenyvesről Kaposvárra vezetett, azonban útközben - mivel indulás előtt alkoholt fogyasztott - áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol a saját autójának, és a vele szemben szabályosan közlekedő gépjárműnek a bal oldali visszapillantó tükre összeütközött. A baleset következtében a visszapillantó tükör mindkét autóról letörött, de az egyik levágódó tükör a vétlen sofőr járművének bal oldali első ablakát is betörte, az üvegszilánkok pedig az utastérbe szóródtak.

Az ütközés hangja, illetve saját visszapillantó tükrének elvesztése miatt a vádlott ugyan észlelte a balesetet, de a helyszínen nem állt meg, hanem távozott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérült-e valaki. A kaposvári rendőrök azonban - egy a helyszínen talált törött alkatrész alapján - megállapították a balesetben részes gépjármű típusát és színét, így később azonosítani tudták a vétkes sofőrt is.

(A fényképek a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek.)

Címkék: ittas, visszapillantó, idős, baleset, kék hírek