Pénteken két szabadtéri tűzesethez is riasztották a tabi önkormányzati tűzoltókat. Kapolyon kétszáz négyzetméteren, Bábonymegyeren pedig két hektáron égett a száraz aljnövényzet. A tűzoltók mindkét helyszínen rövid időn belül eloltották a tüzet.

Kéménytűzhöz vonultak a kaposvári hivatásos tűzoltók pénteken Várdára, az Ady Endre utcába. Az egység az izzást megszüntette, a tűz továbbterjedését megakadályozta és kéményseprőt hívott a helyszínre.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szombaton, Bélavár közelében árokba csapódott egy személyautó, amelyben csak a sofőr utazott. A csurgói önkormányzati tűzoltók áramtalanították, majd drótkötéllel kivontatták az árokból a gépjárműt. Személyi sérülés nem történt a baleset során.

Összehordott hulladék égett szombaton Vótapusztán. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Egy tíz méteres fenyőfa ága tört le szombat délelőtt Bolhón, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A letört faág veszélyeztette a gyalogos és közúti forgalmat. A fa teljesen el volt száradva, a biztonságos eltávolításához magasból mentőre is szükség volt, amely Nagyatádról érkezett. Az egységek láncfűrésszel csaknem két óra alatt darabolták le a fenyő ágait és szüntették meg a veszélyt.

Vasárnap délelőtt villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi Kaposváron, a Hársfa utcában. Az ütközés erejétől kitört az oszlop, félig az úttesten, félig az autón hevert. Az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszolták a sérült vezetéket, majd a kaposvári hivatásos tűzoltók daruval leemelték a villanyoszlopot és áramtalanították az autót. A gépjárműben csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

Egy száz négyzetméteres családi ház és a melléképülete között álló hat négyzetméternyi fahalom és egyéb holmi kapott lángra vasárnap este Bálványoson, a Petőfi Sándor utcában. A siófoki hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt két gázpalackot vittek ki a melléképületből. Az egységek rövid időn belül körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. A lángok nem terjedtek tovább az épületre.

Vasárnap Barcson, Balatonszabadiban és Kaposváron is égett a száraz aljnövényzet, nádas. Valamennyi helyszínen a tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet és megszüntették a veszélyt.

Címkék: szabadtéri tűz, lakástűz, katasztrófavédő, tűzoltó, Somogy, riasztás, hétvége, baleset, kék hírek