Somogyszentpálra, az Árpád utcába riasztották csütörtök délután a marcali hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat, ahol körülbelül 600 négyzetméteren füstölt és izzott az almos trágya.

A tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a tüzet, munkájukat egy erőgép is segítette.


fotók: Marcali HTPfotók: Marcali HTPfotók: Marcali HTPfotók: Marcali HTPfotók: Marcali HTPfotók: Marcali HTPfotók: Marcali HTPfotók: Marcali HTP
fotók: Marcali HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Csokonyavisonta külterületén kora délután égett egy körülbelül kéthektáros gazos terület. A helyszínre riasztott tűzoltók öt vízsugárral és kéziszerszámokkal csaknem egy óra alatt tudták megfékezni a lángokat. Munkájukat nehezítette a nehezen megközelíthető terület tagoltsága, valamint a tűz gyors terjedése az erős szélben. Az egységek a tűz eloltása után egy 40 centiméter törzsátmérőjű, körülbelül öt méter magasságban félbetört, megégett akácfát is kivágtak, a további károk elkerülése érdekében.

A kora esti órákban Ötvöskónyi Dobó utcájába szintén a barcsi és a nagyatádi tűzoltók vonultak, ahol mintegy 200 négyzetéteren hatalmas lángokkal égett a nádas. Az egységes egy vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tüzet.


fotók: Barcs HTPfotók: Barcs HTP
fotók: Barcs HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Címkék: gaz, trágya, szabadtéri, Csokonyavisonta, nádas, Ötvöskónyi, Somogyszentpál, kék hírek