A fonyódi autópályarendőrök vasárnap este 22 óra 10 perckor az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalának 137. kilométerszelvényében, Balatonlelle térségében egy, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály 1-es Bűnüldözési Osztályának információi alapján a hatóság látókörébe került bolgár honosságú személyautót ellenőriztek.

A rendőrök a járműben a sofőr mellett négy férfi, magát szír nemzetiségűnek valló illegális migránst találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások a járművet vezető, 38 éves bolgár férfit elfogták és előállították a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol a Bűnügyi Igazgatóság nyomozói embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett kezdeményezték a letartóztatását.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címkék: illegális, embercsempész, autópálya, Balatonlelle, sztráda, migráns, kék hírek