A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal az őrizetben lévő 58 éves férfival és 30 éves társával szemben, akik alufóliával kibélelt szatyrot felhasználva jártak lopni.

A két büntetett előéletű kaposvári férfi - akik közül a fiatalabb vádlott ráadásul felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt is állt - 2020 novemberében egy alufóliával többszörösen kibélelt szatyrot készítettek azzal a céllal, hogy a nagyáruházak áruvédelmi berendezésit kijátszva lopjanak különféle árukat, elsősorban barkácsgépeket.

A vádlottak az első két alkalommal értékesebb fúró-csavarbehajtó gépeket loptak el ezzel a módszerrel, míg a harmadik alkalommal - a karácsonyi dekorációktól kezdve, festéshez használt anyagokig - közel 30 tétel kisebb értékű árut gyűjtöttek a kosarukba, majd azokat a lopásokhoz használt szatyrukba rejtették el. Az áruház biztonsági szolgálata azonban ekkorra már felfigyelt a két férfira, ezért amikor fizetés nélkül távozni akartak az üzletből, visszatartották őket, és kihívták a kaposvári rendőröket is.

A vádlottak a lopást összesen 140 ezer forint értékű árura követték el, melyből a biztonsági őrök éberségének köszönhetően végül 52 ezer forint megtérült.

A Kaposvári Járásbíróság a 2020 februárjában megtartott bíróság elé állítás során a két férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és az idősebb férfit 1 év 4 hónap, míg fiatalabb társát 1 év 10 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, valamint rendelkezett a korábbi felfüggesztett büntetésének végrehajtásáról is.

(A fénykép a Kaposvári Rendőrkapitányság lefoglalása során készült.)

Címkék: barkács, felfüggesztett, szatyor, trükk, lop, tolvaj, kék hírek