A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat egy 17 éves és egy 24 éves férfival szemben, akik szórakozásból a balesetek elkerülése végett kihelyezett villogó lámpás vezető oszlopokat döntöttek fel a Somogy megyei Büssünél.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlottak - akik közül az idősebb férfi többszörös visszaeső - 2020 januárjában gyalogosan közlekedtek Büssü felé a közúton.

A település közelében úthibák miatt forgalmi elterelés volt érvényben, amire a közútkezelő a táblákon túl 10 darab sávos vezető oszlop kihelyezésével hívta fel a figyelmet. Az oszlopokat a jobb láthatóság érdekében ipari elemmel működő, villogó lámpával is felszerelték.

A vádlottak a veszélyre figyelmeztető oszlopokat szórakozásból ütni és rúgni kezdték, öt darabot fel is döntöttek, illetve több lámpát megrongáltak, majd távoztak a helyszínről.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a fiatalkorú vádlottal szemben halmazati büntetésül közérdekű munka büntetést, míg többszörös visszaeső társával szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

(A felhasznált képek a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek.)

Címkék: jelzőtábla, rongál, visszaeső, veszély, közút, kék hírek