Két új játékost is igazolt a Kaposvári Rákóczi. Farkas Balázs és Zólyomi Dávid személyében egy rutinos támadóval és egy fiatal középpályással erősödik a zöld-fehér együttes.

A 32 éves, korábbi válogatott Farkas Balázs fél évre szóló, opciós szerződést kapott. A támadó szellemű játékos Nyíregyházán született és onnan is indult pályafutása. 18 esztendősen légiósnak állt, hiszen a Dinamo Kijev játékosa lett. Az ukrán együttes színeiben öt mérkőzésen lépett pályára, mivel több alkalommal is megsérült. A teljesítményére a válogatottnál is felfigyeltek, hiszen pályafutásának ezen időszakában három alkalommal is szerepelt a nemzeti csapatban. 2008 őszén súlyos térdsérülést szenvedett, majd a több játéklehetőség érdekében kölcsönbe Székesfehérvárra került. A 2010/2011-es szezonban a bajnoki címvédő Debreceni VSC-hez igazolt, ahol magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet is ünnepelhetett. 2012 őszén újabb térdszalag-szakadást szenvedett, így nem hosszabbították meg a lejáró szerződését, így 2013 januárjában a Győri ETO gárdájához igazolt, s a kisalföldiekkel is bajnoki címet szerzett, de itt is sokat bajlódott sérüléssel. Két évvel később az NB II.-ben szereplő Balmazújvároshoz szerződött. A második balmazi évében részese volt a klub máig legnagyobb sikerének, a NB II.-es feljutásnak. 2017 nyarán edzőjét, Feczkó Tamást követve MTK Budapesthez távozott, s a fővárosiakkal is feljutott az élvonalba. Következő csapatával, a Zalaegerszeggel is sikerült kivívnia az NB I.-es tagságot, de oda már nem tartott a kék-fehérekkel, hiszen a Soroksár SC igazolta le, míg a legutóbbi fél szezont a Szombathelyi Haladás csapatánál töltötte.

Zólyomi Dávid és Farkas Balázs
Zólyomi Dávid és Farkas Balázs

Zólyomi Dávid személyében ifjú, a fiatalszabálynak is megfelelő labdarúgót igazolt a MOL Fehérvár FC együttesétől a Kaposvári Rákóczi. A 19 esztendős középpályás egy évre írt alá.

A Székesfehérváron született Zólyomi Dávid Velencén kezdte labdarúgó-pályafutását, de már 11 évesen elkötelezte magát a Videotonhoz. A fehérváriak utánpótlásában végijárta a ranglétrát, s a második csapat színeiben a felnőtt futballba is belekóstolt. A középpályás nem csak a nagypályán, hanem teremben is otthon érzi magát, hiszen évek óta futsalozik.

Címkék: Zólyomi Dávid, Farkas Balázs, Kaposvári Rákóczi, igazolás, kék hírek