A Fonyódi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű 34 éves férfival szemben, aki egy futballmérkőzés közben összeszólalkozott az egyik vendég szurkolóval, majd egy műanyag ásványvizes flakonnal fejbe dobta a sértettet.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott 2020 októberében játékosként vett részt Somogyvár-Kaposmérő megyei II. osztályú labdarúgó mérkőzésen.

A második félidőben történt lecserélését követően a kispadon tartózkodott és a pályán történtek miatt szóváltásba került az egyik vendég szurkolóval, melynek során a kezében tartott 7,5 dl-es műanyag palackkal, nagy erővel a tőle pár méterre álló sértettet fejbe dobta.

A palack a sértettet a bal szeménél találta el és felsértette szaruhártyáját. A szerencsétlen kimenetelű dobás következtében a szurkoló a sérült szemére megvakult.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a garázdaság miatt korábban már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt vádlottal szemben előkészítő ülésen történő beismerése esetére 3 év börtönbüntetést, 3 év közügyektől eltiltást és 3 év sportrendezvények látogatásától való eltiltást indítványozott.

(A felhasznált képek a nyomozó hatóság helyszínmegtekintése során készültek.)

Címkék: megye kettő, megvakul, szurkoló, sérül, labdarúgás, verekedés, kék hírek