A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy 49 éves férfival szemben, aki miután gépkocsijával utolérte azt a járművet, amelyben volt házastársa utazott, többször féktávolságon belül a reflektort felkapcsolva elvakította a vezetőt, leszorította az úttestről, majd megelőzve az autót indokolatlanul több alkalommal állóra fékezte kocsiját előttük.

A vádlott 2020 januárjában vált el volt feleségétől, akivel haragos viszonyban volt.

A férfi 2020 februárjában - egyik este - volt feleségével közös házasságából származó fiát utasként szállítva Kaposvár közelében beérte azt a gépjárművet, amelyben volt házastársa egy férfi ismerősével közlekedett, e miatt dühös és féltékeny lett.

A vádlott haragjában fél kilométeren keresztül féktávolságon belül haladt a sértetti autó mögött és távolsági fényszóróját is használta azért, hogy a gépkocsivezetőt zavarja és elvakítsa.

A feldúlt vádlott ezzel még nem elégedett meg, a sértetti jármű mellé kormányzott, majd kétszer is „ráhúzta” kocsiját azok autójára, amely miatt a vezetőnek 1,2 méternyire le kellett hajtania az útról, mert a vádlott már teljesen a jobb oldali sávban haladt.

A férfi a másokat veszélyeztető magatartását azzal fejezte be, hogy a sértettek gépjárművét megelőzte és előttük többször állóra fékezett, ezért a mögötte haladó sofőrnek is meg kellett állnia.

Az ügyészség indítványaival egyetértve a Kaposvári Járásbíróság büntetővégzésében 1 év 8 hónap börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, melynek végrehajtását 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette, valamint 2 és fél évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Címkék: elvált, harag, veszélyes, közlekedés, kék hírek