Huszonhat alkalommal riasztották a tűzoltókat január második hétvégéjén Somogy megyében. Közlekedési baleseteket követő műszaki mentések mellett tűzeseteknél és állatmentésnél is szükség volt az egységek munkájára.

Három személygépkocsi is megcsúszott a havas úton péntek délután, Szenyér térségében. Az egyik utánfutót is vontatott. Az út egy néhány kilométeres szakaszán történtek a balesetek, amelyekhez műszaki mentés céljából a marcali hivatásos tűzoltókat riasztották.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Beton villanyoszlopnak csapódott egy személyautó a Szenna és Bárdudvarnok közötti úton, pénteken. Az oszlop rádőlt a járműre, amelyben egy ember utazott, ő azonban nem sérült meg a balesetben. A műszaki mentést végző kaposvári hivatásos tűzoltók először áramtalanították a gépkocsit, majd daruval leemelték az oszlopot az autóról.

Egy siófoki családi ház füstelvezetője tömítődött el és az égéstermék visszaáramlott a kazánon keresztül. A város hivatásos tűzoltóit pénteken riasztották a helyszínre, ahol eltávolították a még lángoló égésterméket a tűztérből és kitisztították az égéstermék-elvezetőt.

Szombaton tűz ütött ki egy négyemeletes társasház második emeleti lakásának konyhájában, Kaposváron a Kanizsai utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat, amelyek nem terjedtek tovább a többi helyiségre. Az egységek a munkálatok közben tizenkét lakót kikísértek az épületből, és átszellőztették a füsttel telítődött lépcsőházat. Az ingatlanban egy személy tartózkodott, aki könnyebben megsérült a tűzesetben, őt a mentők kórházba szállították.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Összeütközött egy mentő és egy személyautó Kéthely térségében, a balatonújlaki elágazásnál. Az ütközés erejétől a mentőautó az árokba csapódott. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A két járműben összesen hárman utaztak, mindannyian könnyebben megsérültek.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Fonyódon, a csatornaparton a vízelvezető árok irányába csúszott meg egy autó szombat délután. Pár órával később Balatonbogláron is megsüllyedt egy kamion kereke a füves területen. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók mindkét esetben drótkötéllel vontatták ki a járműveket, amelyek így a műszaki mentést követően tovább tudták folytatni az útjukat.

Vasárnap szennyvízaknába esett egy nagytestű kutya Tapsonyban, a Kossuth utcában. A kutyának csak a feje látszott ki, saját erejéből nem tudott kimászni. A böhönyei önkormányzati tűzoltók mentőkötéllel kiemelték a kutyát, majd lefedték az akna tetejét. Az eb sérülések nélkül vészelte át a balesetet.

Családi ház kerítésének ütközött egy személyautó vasárnap este Balatonbogláron, az Attila utcában. A város önkormányzati tűzoltói áramtalanították a járművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. Az autóban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

Fotó: Marcali HTP, Kaposvár HTP, Balatonboglár ÖTP, Böhönye ÖTP

Címkék: katasztrófavédelem, hétvége, baleset, kék hírek