A Siófoki Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a 30 éves budapesti nővel szemben, aki erőszakkal akarta megakadályozni, hogy leszállítsák a vonatról.

A vádlott párjával 2019 októberében a Nagykanizsa-Budapest vonalon utazott vonattal, amikor a kalauz Zamárdi térségében elkérte a jegyüket. Mivel azzal egyikük sem rendelkezett, ezért a sértett felszólította őket, hogy vagy pótdíj ellenében nála megváltják a menetjegyet, vagy a Siófoki Vasútállomáson le kell szállniuk a vonatról.

A vádlott és társa azonban nem akartak eleget tenni a leszállásra vonatkozó felhívásnak, ezért a kalauz közölte, hogy a következő állomásra rendőrt fog hívni. A két jegy nélküli utas erre indulatossá vált, szidalmazni kezdték a kalauzt, majd amikor az hátat fordított nekik azért, hogy rendőrt hívjon, a nő megrúgta a sértettet.

A vádlott az erőszakkal csak rontott a helyzetén, mivel a rendőrök így már nemcsak leszállították a vonatról, hanem bűncselekmény elkövetése miatt elő is állították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: megrúg, bliccel, kalauz, vonat, erőszak, jegy, vasút, kék hírek