A Kaposvári Törvényszék 10 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és 8 év közügyektől eltiltást szabott ki egy 53 éves öreglaki férfival szemben emberölés bűntettének kísérlete, közveszély okozása és más, vagyon elleni bűncselekmények miatt. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható, köteles továbbá megfizetni 443 ezer forint bűnügyi költséget az állam javára.

Az ítélet tényállása szerint a vádlott 2019. február 3-án éjszaka ittas állapotban a sértettekkel fennálló konfliktusa miatt egy öreglaki családi ház udvarán az ott található széna, illetve szalmabálákat meggyújtotta, majd a helyszínről elmenekült. Az ingatlanban két felnőtt, és két kiskorú tartózkodott ekkor.

A tüzet a sértettek szomszédja észlelte, aki a házban alvókat felébresztette, valamint a tűzoltókat értesítette.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A vádlott ezen cselekményét követően egy másik, öreglaki családi házhoz ment, annak melléképületében az ott tárolt szalmát meggyújtotta, majd elmenekült. A házban öten tartózkodtak, akik a tűz keletkezéséről azért szereztek tudomást, mert a korábban gyújtott tűzhöz érkező tűzoltók felébresztették őket.

A vádlott ezt követõen, a hajnali órákban egy harmadik öreglaki ingatlan udvarára ment, ahol a melléképületre felfutó száraz növényzetet begyújtotta, majd elmenekült. A házban két személy tartózkodott, akik kutyájuk jelzésére észlelték a történteket.

Mindhárom épületben az ott tartózkodók a tűz keletkezésétől számított rövid időn belül veszélyeztetett állapotba kerültek volna, a tűz eloltása nélkül haláluk is bekövetkezhetett volna.

A bíróság ítéletét mind a vádlott, mind az ügyész tudomásul vette, így az a tárgyaláson jogerőre emelkedett.

Címkék: gyújtogat, Öreglak, részeg, tűz, ítélet, kék hírek