Az elmúlt napokban többnyire műszaki mentésekhez vonultak az egységek, de két kisebb szabadtéri tűzesetnél is szükség volt a tűzoltók segítségére. Egy-egy alkalommal pedig téves, illetve szándékosan megtévesztő jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Pénteken összeütközött három gépkocsi Bárdudvarnok közelében. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat és az egyik gépjárművezetőt a mentőkkel közösen kiemelték. A kocsikban csak a sofőrök utaztak, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Egy akácfa három méteres ága tört le és akadt fent egy másik fán péntek délután Iharosberényben, a 61-es főúton. A csurgói önkormányzati tűzoltók eltávolították a letört faágat és megszüntették a veszélyt.

Vasárnap este két kacsa esett egy körülbelül hat méter mély kiszáradt kútba Somogyszentpálon, a Táncsics utcában. A marcali hivatásos egység egyik tűzoltója mentőkötélen a kút mélyére ereszkedett. A tűzoltók kimentették az állatokat és épségben visszaadták gazdájuknak.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Egy balatonszárszói családi ház alagsorában körülbelül 40 centiméter magasan állt a víz vasárnap, amely veszélyeztette a házat. A siófoki hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet.

Fotók: Kaposvár HTP, Marcali HTP

Címkék: összefoglaló, hétvége, katasztrófavédelem, tűzoltóság, kék hírek