A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a két fiatalkorú fiúval szemben, akik egy távolsági buszon bántalmazták a sértettet, amiért korábban egy közösségi oldalon kritika érte az egyik vádlott átigazolását.

Az idősebb, szabadidejében futballozó vádlott nemrégiben átigazolt egy másik község csapatához, amellyel kapcsolatban újdonsült klubjának közösségi oldalán többen a nemtetszésüket fejezték ki.

Amikor 2020 februárjában a 17 és 16 éves vádlottak egy Fonyód felé tartó távolsági buszon észrevették a szintén ennél a csapatnál sportoló sértettet, a közösségi oldalon megfogalmazott kritika miatt őt felelősségre vonták, majd verekedésre hívták fel, amibe a sértett nem ment bele. A vádlottak ennek ellenére is rátámadtak a sértettre, akit több alkalommal megütöttek és megrúgtak, a kialakult dulakodás közben pedig az autóbusz hátsó ajtajánál található térelválasztó plexiüveg is összetört.

Fotó: Magyarország Ügyészsége
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A verekedésnek végül az egyik utas vetett véget azzal, hogy a vádlottak és a sértett közé állt, míg a buszsofőr értesítette a rendőrséget. A bántalmazás során a sértett könnyebb sérüléseket szenvedett. A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a fiatalkorú vádlottakkal szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozta azzal, hogy annak tartam alatt a vádlottak pártfogó felügyelet alatt állnak - írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

Címkék: focista, Fonyód, busz, verekedés, kék hírek