A Siófoki Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint rongálás vétsége miatt emelt vádat egy család tagjaival szemben, akik közösen támadtak haragosukra 2020 májusában.

A 45 éves férfi, 40 éves élettársa, valamint 25 éves gyermekük Balatonszárszó irányába közlekedtek, amikor észrevették az út szélén, autójában várakozó sértettet. A családjaik között fennálló haragos viszonyra tekintettel a vádlottak azonnal megálltak, majd pusztakézzel, illetve a magukhoz vett bottal és vascsővel ütni kezdték a sértett autóját, és annak ablakait is betörték.

A sértett először segítségért kiáltott, majd - amikor a betört ablakon keresztül a vádlottak megpróbálták az autójából is kirángatni - úgy védekezett, hogy egy paprika spray-vel a vádlottak felé fújt. A sértett végül megtalálta a gépkocsi korábban kiesett indítókulcsát, így a helyszínről el tudott menekülni, mindeközben az idősebb férfi még egy a saját autójából magához vett fékbetétet is a sértett gépkocsija után dobott.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel emelt vádat a Siófoki Járásbíróságon.

(A fényképek a helyszíni szemle során készültek.)

Címkék: viszály, veszekedés, rongál, vascső, kék hírek