A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felderítőinek információi alapján a két megye nyomozói a Somogy megyei bevetési egység és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével december 9-én és 11-én összehangolt akciót hajtottak végre. Több somogyi és zalai településen végrehajtott házkutatások során új pszichoaktívnak látszó anyagot, az előállításához szükséges eszközöket, valamint a vagyonvisszaszerzés érdekében több millió forint készpénzt és gépjárművet foglaltak le. Az egyenruhások az akció során összesen hét embert fogtak el - írja a Police.hu.

A nagykanizsai nyomozók B. Jenő 44 éves nagykanizsai lakost kábítószer-birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt, B. Renátó 29 éves zalaegerszegi lakost új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt, és egy 30 éves zalakomári lakost pedig - őrizetbevétele mellett - új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A marcali nyomozók B. Tamás 23 éves, B. Attila 37 éves marcali lakosokat, egy 43 éves somogyszentpáli lakost, egy 42 éves mesztegnyői nőt, és B. Renátót bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd a férfiakat őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes járásbíróság elrendelt.

A Marcali Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya és a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást szakértők bevonásával folytatja.

Címkék: tek, bűnszervezet, banda, drog, rendőrség, kék hírek