A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 49 éves nővel szemben, aki többmillió forint készpénzt lopott korábbi munkahelyéről.

A vádlott egy barcsi pénzváltónál dolgozott, amíg az ügyvezető - aki korábban a nő élettársa is volt - a munkavégzés alól 2019 februárjában felmentette. Az ezt megelőzően évekig végzett munkája miatt a vádlott tisztában volt azzal, hogy az üzletben jelentős összegű készpénzt tartanak, és azt is tudta, hogy a pénzt hol kell keresnie.

2019 decemberében a nő megharagudott volt élettársára, ezért feldúlt állapotban a pénzváltóhoz érkezett, ahol - a szellőztetés miatt nyitott ajtón keresztül - az irodahelyiségbe is be tudott menni. Kihasználva azt, hogy az ott dolgozó személy éppen az ügyfeleket szolgálta ki, a vádlott az irodahelyiségben található csukott, de ekkor le nem zárt széfből hat köteg, kötegenként 100 darab húszezer és egy köteg, kötegenként 100 darab tízezer forintos címletű bankjegyet, azaz összesen 13 millió forintot rejtett a táskájába, majd távozott az üzletből. Az eltulajdonított készpénz nem a valutaváltó, hanem a vele szerződésben álló bank tulajdonát képezte.

A lopott pénzzel a vádlott nem jutott messzire, mivel a hiányt szinte azonnal észlelve az üzletvezető a nő után sietett, akit a valutaváltó bejáratától alig néhány méterre utolért, és tőle a pénzt visszavette.

Mivel a nővel szemben testi sértés miatt is folyamatban volt már eljárás, az ügyeket a Barcsi Járásbíróság egyesítette, és a 2020 novemberében megtartott tárgyaláson a vádlottat halmazati büntetésül egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását két évre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyészség a vádlott terhére fellebbezést jelentett be.

Címkék: pénzváltó, millió, élettárs, kék hírek, tolvaj, lop