A Kaposvári Törvényszék 9 év fegyházbüntetést szabott ki egy 32 éves nagybajomi férfival szemben tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt. A bíróság ezen kívül 9 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, akit végleges hatállyal eltiltott bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenység végzésétől, melynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét végezné, vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban állna. 

Az ítélet tényállása szerint a vádlott 2017. július 31. napjától élettársával és annak három kiskorú gyermekével egy átmeneti otthonban lakott. Itt napi rendszerességgel masszíroztatta magát az akkor 8 éves sértettel, akit – amíg édesanyja másik helyiségben tartózkodott – rendszeresen arra vett rá, hogy miközben az ágyon feküdt, nyúljon be alsónadrágjába és orálisan elégítse ki. A vádlott esetenként a sértett alsóneműjét is lehúzta, és nemi szervét simogatta. A sértett a további bántalmazástól tartva 2019 augusztusában mesélte el a történteket  édesapjának, aki a feljelentést megtette. 

A bíróság a tárgyaláson a vádlott letartóztatását rendelte el. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, mivel azonban a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezést jelentett be, az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Címkék: szexuális zaklatás, fegyház, nagybajom, kék hírek