A Kaposvári Járási Ügyészség kábítószer kereskedelem bűntette miatt gyorsított eljárásban emelt vádat egy 28 éves kaposvári férfival szemben, aki 2018 nyarán a somogyi megyeszékhely egyik félreeső, külterületi részén hozott létre marihuána ültetvényt, melyet rendszeresen gondozott. A férfi ezután a kész kábítószert három másik férfinak értékesítette, akik rendszeres vásárlóivá váltak, volt olyan közülük, aki közel száz alkalommal vásárolt tőle marihuánát. A vádlott az elfogásáig terjedő két éves időszakban illegális tevékenységéből majd 700 ezer forint bevételre tett szert.


fotók: Magyarország Ügyészségefotók: Magyarország Ügyészségefotók: Magyarország Ügyészségefotók: Magyarország Ügyészségefotók: Magyarország Ügyészsége
fotók: Magyarország Ügyészsége
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A férfira a kaposvári nyomozók 2020 augusztusában éppen az ültetvény gondozása közben ütöttek rajta, melynek során 26 tő kendert és a növények ápolásához szükséges vegyszereket, illetve kerti szerszámokat foglaltak le. A vádlott lakóhelyén tartott kutatás során a kábítószer termesztéshez, illetve kereskedelemhez szükséges eszközök - így digitális mérleg, fém őrlő és kendertartó dobozok - kerültek elő, illetve a nyomozók további értékesítésre, és a vádlott saját fogyasztására szánt kábítószert is lefoglaltak.

A vádlottat a nyomozó hatóság elfogása után őrizetbe vette, majd az ügyészség indítványára a bíróság a letartóztatását is elrendelte. A kiterjedt bizonyítást igénylő nyomozás a hatékony rendőri és ügyészi munka, illetve az ügyben eljárt szakértők gyorsasága miatt alig három hónap alatt befejeződött, így a Kaposvári Járási Ügyészségnek lehetősége nyílt az ügyet gyorsított eljárásban befejezni. 

A Kaposvári Járásbíróság 2020. november 27-én megtartott tárgyaláson a vádlottat az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és ezért őt 3 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, valamint vagyonelkobzást rendelt el a kábítószer-kereskedelemmel szerzett pénzösszegre. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a védelem enyhítésért fellebbezett.

Címkék: ültetvény, marihuána, tetten ér, díler, drog, kábítószer, kék hírek