A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt emelt vádat azzal a 24 éves férfival szemben, aki állatterelés céljából Balatonfenyves közelében zsinórt húzott ki az út fölé, amit az arra szabályosan közlekedő biciklisek nem vettek észre és a zsinórba hajtva balesetet szenvedtek - írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott 2020 áprilisában Balatonfenyvesnél egy forgalom elől el nem zárt magánúton az úttest felett körülbelül 1 méteres magasságban egy bálakötöző zsinórt feszített ki, amit jelzéssel nem látott el, majd az úttól 30 méterre eltávolodva egy szarvasmarha terelésébe kezdett.

bálazsinór

A fejvédő sisakot is viselő, körülbelül 25-30 km/h sebességgel kerékpározó sértettek azonban haladásuk során nem észlelték a jelzés nélküli zsinórt és a legelőn lévő vádlott kiáltását sem hallották meg, ezért a zsinórba hajtva mindketten elestek. A baleset következtében a sértettek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. 

Az ügyészség a Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátást indítványozott a büntetlen előéletű vádlottal szemben.

Címkék: bálazsinór, eljárás, Fonyód, kék hírek