A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 49 éves barcsi férfival szemben, aki egy visszamondott munka miatt bántalmazta a sértettet.

A büntetett előéletű - felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álló -  vádlott 2020 júliusában megállapodott a sértettel abban, hogy a sértett nála másnap alkalmi fuvart végezzen. Mivel a sértett még aznap kapott egy kedvezőbb ajánlatot, felhívta a vádlottat és lemondta a munkát.

A vádlott ettől indulatba jött és azonnal a sértett lakóhelyére hajtott azért, hogy felelősségre vonja, de nem találta otthon, viszont megtudta, hogy egy közeli faluban tartózkodik.

A vádlott ezután a falu felé vette az irányt, és útközben meglátta a vele szemben közlekedő sértett autóját, akire rávillantott, így mindketten megálltak az út szélén. A vádlott ekkor odalépett a másik férfi autójához, majd anélkül, hogy a sértettel bármit érdemben beszélt volna, arcon fejelte a sértettet, utána pedig legalább öt alkalommal ököllel is megütötte. A sértettnek a bántalmazás következtében a fején több sérülése is keletkezett, többek között eltörött az orrcsontja is.

A Barcsi Járásbíróság ítéletében az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, akivel szemben 1 év 10 hónap börtön fokozatú szabadságvesztést és 2 év közügyektől eltiltást szabott ki, valamint elrendelte a korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását is.

Címkék: fuvar, lemond, orrtörés, súlyos testi sértés, vita, munka, kék hírek