A Siófoki Járási Ügyészség több rendbeli lopás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 63 éves férfit, aki 2020 nyarán több nyaralót is feltört Balatonföldvár térségében.

A büntetett előéletű férfi 2020 májusának végén szabadult a szintén sorozatjelleggel elkövetett vagyon elleni bűncselekmények miatt kiszabott börtönbüntetéséből, azonban szabadlábra kerülése után alig néhány nappal már feltört egy Balatonföldvári nyaralót, ahonnan élelmiszereket és használati cikkeket lopott el.

A vádlott ezután 2020 júniusában és júliusában Balatonföldváron és Balatonszárszón további hét nyaralóba hatolt be jellemzően az ablak vagy az ajtó felfeszítésével, a szúnyogháló kivágásával, illetőleg a nyitva hagyott nyílászárót kihasználva. A vádlott emellett 2020 júliusának végén egy kisvendéglőbe is besurrant. A férfi a feltört ingatlanokból jellemzően használati cikkeket, tartós élelmiszereket és szeszes italokat lopott el 3.000 és 38.000 forint közötti értékben, de több esetben is komoly kárt okozott a nyílászárók, illetve a kerítés megrongálásával.

A vádlottat végül a siófoki nyomozók 2020 augusztusában elfogták és őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

A Siófoki Járásbíróság a 2020. november 2. napján gyorsított eljárás keretében megtartott tárgyaláson a különös visszaesőnek minősülő vádlottat az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, ezért 2 év börtön fokozatú szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

(fotók: Somogy Megyei Főügyészség)

Címkék: fosztogat, nyaraló, visszaeső, ítélet, Balaton, kék hírek