A Siófoki Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a 27 éves siófoki férfival szemben, aki a pénzszerzési céllal összegyűjtött szeméthalmot égetett Siófokon.

A vádlottnak egyik ismerőse szívességből használatba adott egy Siófok külterületén található ingatlant azzal a céllal, hogy ott a férfi állatokat tartson. A vádlott azonban kiselejtezett elektromos berendezéseket, hulladékká vált gépkocsikat, illetve kommunális és lomhulladékot is odagyűjtött a területre anélkül, hogy erre engedélye lett volna.

A vádlott végül 2020 júliusában az általa összegyűjtött 30 darab -  szerencsére veszélyes gázt, illetve folyadékot nem tartalmazó - hűtőszekrény egy részét halomba rakta, majd azt meggyújtotta azért, hogy a fém vázról a műanyagborítást, illetve a szigetelő anyagokat leégesse, és ezáltal eladható fémhulladékhoz jusson.

A szeméthalom erős fekete füsttel égett, melyet a környéken lakók is észleltek, ezért értesítették a siófoki rendőröket. A vádlott végül a rendőri felszólításra a tüzet eloltotta.

Az ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

(fotók: Somogy Megyei Főügyészség)

Címkék: környezetszennyezés, hulladékgazdálkodás, éget, füst, Siófok, kék hírek