Pénteken egy emeletes busz fékrendszere hibásodott meg, szikrázott és füstölt az M7-es autópálya balatonszárszói szakaszán. A siófoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a felforrósodott alkatrészt, majd a háromszáz méterre lévő pihenőbe kísérték a buszt.

Szombat kora délelőtt egy leállósávban veszteglő, műszaki hibás gépkocsinak ütközött egy kamion az M7-es autópálya siófoki szakaszán. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a személyautót és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A balesetben senki sem sérült meg.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Egy tíz méter magas tuja dőlt meg és akadt fenn a mellette álló fa koronáján szombat délelőtt Kaposváron. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motorfűrésszel eltávolították a fát és megszüntették a veszélyeztetést.

Vasárnap szintén egy tuja dőlt rá egy nyaralóra Balatonkeresztúr településén. A marcali hivatásos tűzoltók magasból mentőről, motorfűrésszel eltávolították a megdőlt fát.

Három személykocsi karambolozott vasárnap délután a Balatonvilágos és Enying közötti úton. A siófoki hivatásos tűzoltók egy embert kiemeltek az egyik járműből, majd áramtalanították az autókat és megszüntették a forgalmi akadályt. A járművekben összesen négyen utaztak, akik közül egy ember súlyosan, három pedig könnyebben sérült meg. A baleset által érintett szakaszon a mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben.

Fának ütközött egy autó a vasárnap esti órákban, Lengyeltótiban. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók az autó környezetét megtisztították a gallyaktól, így hozzáfértek a sofőrhöz, akit a mentőszolgálat munkatársaival közösen kiemeltek. A személyautó három utasát a mentők kórházba szállították.

Címkék: hétvége, katasztrófavédelem, somogy, kék hírek