A Fonyódi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 60 éves férfit, aki kalapáccsal törte be saját kutyája koponyacsontját.

A vádlott két kutyát, illetve nyulakat és szárnyasokat is tartott a lakóhelyén, azonban egyik kutyája 2020 júliusában több nyulat, majd néhány nappal később egy libát is elpusztított. Mialatt a férfi a kutya által elpusztított állatokat földelte el, rendkívül indulatossá vált, és a kutyát a kiásott gödörhöz húzta, majd bosszúból egy fémkalapáccsal két alkalommal fejbe ütötte. A további bántalmazással pedig csak azért hagyott fel, mert a vonyító állat hangját hallva a szomszédja értesítette a fonyódi rendőröket.

Az ütések következtében a kutya fejbőre felszakadt, a koponyacsontja szilánkosra tört, a kutya életét a szakszerű állatorvosi ellátás mentette meg. Az állatot a bántalmazást követően egy menhelyre szállították, ahol a további orvosi kezelést és megfelelő ellátást kapott.

A Fonyódi Járásbíróság a 2020. október 5-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően állapította meg a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését megbánó vádlott bűnösségét, ezért vele szemben hat hónap, végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette.

(fotók: Somogy Megyei Főügyészség)

Címkék: kalapács, menhely, állatkínzás, baromfi, kék hírek