Az elmúlt napok rendkívüli időjárása és a viharos erejű szél következtében több fa kidőlt Nagybajom térségében. Az egyik nagyméretű faág egy autóra szakadt, amely ki is gyulladt. Ez volt az éves minősítő gyakorlat feltételezése, amelyen a nagybajomi önkéntes tűzoltók bizonyították rátermettségüket.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A minősítő gyakorlat célja a beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület szerelési és tűzoltásvezetői ismereteinek, képességeinek ellenőrzése volt, annak érdekében, hogy a tűzoltási, műszaki mentési feladatokat a továbbiakban is magas színvonalon láthassák el Nagybajomban és a környező településeken.

A gyakorlat értékelése során elhangzott: a tűzoltásvezető hatékonyan irányította a beavatkozó egységeket, a tűzoltók megfelelően alkalmazták a rendelkezésre álló eszközöket. Az önkéntesek a szakma szabályainak megfelelően, gyakorlottan hajtották végre a felderítést, a műszaki mentést és a tűzoltást.

Címkék: gyakorlat, Nagybajom, önkéntes, tűzoltó, kék hírek