A Kaposvári Járási Ügyészség indítványozta annak a büntetett előéletű, 2020 májusában szabadult férfinak és próbára bocsátás hatálya alatt álló társának a letartóztatását, akik Kaposvár belvárosában, valamint a Toponári városrészben követtek el betöréseket.

A büssüi gyanúsítottakkal a nyomozó hatóság ezidáig négy bűncselekmény megalapozott gyanúját közölte, ami szerint a férfiak 2020 júniusában és júliusában egy horgászboltból - ajtajának befeszítésével - loptak majdnem 400 ezer forintnyi készpénzt, majd két toponári családi házba surrantak be. Az egyik ingatlanból készpénzt vittek el, míg a másiknál észrevette őket a tulajdonos, ezért elmenekültek. A gyanúsítottak továbbá egy desedai büfébe is behatoltak, innen 160 ezer forint értékben tulajdonítottak el élelmiszert, szeszes italt és készpénzt.

Az ügyészség a szökés, a bizonyítás megnehezítésének és az újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésének megakadályozása érdekében indítványozta a férfiak letartóztatását, amelynek a Kaposvári Járásbíróság helyt adott.

Címkék: letartóztat, betör, tolvaj, lop, kék hírek