Ahogy arról korábban beszámoltunk, a somogyi rendőrök augusztus 18-án 2 órakor Iharosberény belterületén vontak intézkedés alá egy dán honosságú gépkocsit. A járművezető a megállítást követően kiszállt az autóból, majd gyalogosan elmenekült, de nem sokkal később nyomkövető kutya segítségével elfogták. A sofőrön kívül a járműben tizenhat külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.


Fotó: Police.huFotó: Police.huFotó: Police.huFotó: Police.huFotó: Police.huFotó: Police.hu
Fotó: Police.hu
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A magukat szír, egyiptomi, valamint palesztin állampolgárnak valló férfiak jogellenesen jutottak be Magyarország területére, akiket ezért még aznap a hatályos jogszabályoknak megfelelően visszakísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök a 23 éves szerb sofőrt - bűnügyi őrizetbe vétele mellett - augusztus 18-án embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A megyei nyomozók előterjesztést tettek T. Lazar letartóztatásának indítványozására, amit a Kaposvári Járásbíróság augusztus 20-án elrendelt.

Illegális migránsok Iharosberénynél

A járőrök 2020. augusztus 18-án 2 órakor Iharosberény belterületén vontak intézkedés alá egy dán honosságú gépkocsit. A járművezető a megállítást követően ki...

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - írja a Police.hu. 

Címkék: Embercsempész, letartóztatás, Iharosberény, migráns, kék hírek