Zaklatás vétsége és információs rendszer megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 49 éves budapesti férfival szemben, aki szakításukat követően naponta hívta, többször követte, e-maileket írt szerelmének, valamint a sértett gyermekének is megváltoztatta két internetes jelszavát.

A vádlott és a sértett 2012 óta jártak egymással, de a kapcsolatnak a nő 2018 júniusában végett vetett.

A vádiratban foglaltak szerint a férfi a szakítást nem tudta feldolgozni, a sértettet folyamatosan kereste, 2019 márciusáig majdnem 900 alkalommal kezdeményezett irányába telefonhívást, illetve küldött SMS és MMS üzenetet.

A vádlott nem elégedett meg a telefonos zaklatással, a békülés reményében a sértettet munkahelyénél várta és hazáig követte, de a nő elutasította közeledését. A csalódott férfi továbbra is figyelte a sértettet, mivel róla és új barátjáról titokban fényképeket készített egy orfűi kirándulásuk alkalmával, majd egy balatonszemesi strandolásukkor is inzultálta őket, ekkor odament hozzájuk és emelt hangon beszélt velük.

A férfi korábban segített a sértett gyermekének email-es fiókot létrehozni, így tudta annak jelszavát. A vádlott azonban a gyerek egyik közösségi oldalon lévő oldalát is felhasználóként akarta megismerni, ezért új jelszókéréssel mindkét oldalon a belépési jogosultságot megváltoztatta és a kiskorú sértett számára elérhetetlenné tette.

A vádlottal szemben az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: csalódás, szakítás, sms, zaklat, telefon, kék hírek