A nyár utolsó hónapjának kedvező időjárására miatt Somogy megyében is megnövekedett számú autós vette az irányt a Balaton felé. A 67-es főútvonal Kaposvár és Somogytúr közötti szakaszának új nyomvonala kikerüli a településeket, ezáltal gyorsabban lehet haladni a korábban megszokottnál. Sokaknak azonban még ez sem volt elegendő, és jelentősen túllépték a megengedett sebességet.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020. augusztus 14-én és 16-án 16, a megengedett legnagyobb sebességet túllépő autóvezetőről készítettek felvételeket. Volt, aki a 110 km/h helyett 191 km/h-val közlekedett, ő 90.000 forint pénzbírságot és 6 büntetőpontot kapott, a 214 km/h-val hajtó sofőr büntetése 200.000 forint közigazgatási bírság és 8 büntetőpont lett.

A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, a járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik, ezért a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ezen az útvonalon - is - kiemelt figyelmet fordítanak a gyorshajtók kiszűrésére.

Címkék: bírság, gyorshajtó, büntet, 67-es, sebesség, sofőr, autó, kék hírek